www.euroclip.hu
2017.02.20.  
címlap hírek programok pályázatok Norvég Alap az Euroclip hírlevél kapcsolat hasznos linkek archívum kereső
Meghosszabbított földvásárlási moratórium

A magyarországi földpiac kerülne veszélybe, amennyiben a jelenlegi termőföld-vásárlási korlátozásokat feloldanák, ezért engedélyezi az Európai Bizottság a moratórium meghosszabbítását.

Nemet mondtak a csatlakozásra
Francia- és Németország is nemmel voksolt Bulgária és Románia schengeni csatlakozására.
Európa Pont a Millenárison
Január elején nyílik meg Budapesten az Európa Pont, amelyet a szervezők nemcsak információszolgáltatásra kívánnak használni, hanem olyan szervezetként, amely az állampolgárok és az Uniós intézmények között igazi kapocsként működhet.
Nemzetközi válások - nemzetközi probléma
A családok széthullása nemcsak az érintett emberek számára jelent gondot, de nemzetközi jogi viszonylatban is felvet olyan kérdéseket, amelyek még nem teljesen megoldottak.
Zöldülő világ
A Környezetállapot és előretekintés című Európai Környezetvédelmi Ügynökség által kiadott negyedik jelentés szerint a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentése és a megújuló energiaforrások alkalmazásának bővítése témakörökben jelentős előrelépést prognosztizáltak az Európai Unió tagállamainak körében.
Mezőgazdasági reformok
A közös agrárpolitika (KAP) megújítása már régóta napirendi téma az Európai Unióban, most három javaslat mentén készítenék el az új programot.
Az ír mentőcsomagról
Hivatalosan is segítséget kért Írország az Európai Uniótól és a Nemzetközi Valutaalaptól pénzügyi válságának enyhítésére.
A megoldás a Tobin-adó?
Hosszú út vezet még a gazdasági válság végéhez az Unió országai számára, viszont annál több lehetőség, stratégia és ötlet került az Európai Parlament elé, amelyek között a megoldás is ott van.
Az Európai Bizottság új iparpolitikai stratégiája
Antonio Tajani, ipar- és vállalkozáspolitikai biztos október 28-án közzétette az "Iparpolitika a globalizáció korában" című európai bizottsági közleményt, mely az Európa 2020 stratégia egyik kiemelt kezdeményezése.
A kkv-kat érintő aktuális uniós kezdeményezésekről
Az Európai Unió szakpolitikái kiemelt figyelmet fordítanak a kis és középvállalkozások fejlesztésére. A válságból való kilábaláshoz elengedhetetlen a kkv-k versenyképességének ösztönzése és foglalkoztatási kapacitásuk növelése. Az alábbiakban az Európai Unió szintjén jelenleg napirenden lévő, kkv-kat támogató főbb intézkedésekről és jogszabály kezdeményezésekről olvashatnak az érdeklődők.
A Belső Piaci Törvény - középpontban a kkv-k
Az Európai Unió versenyelőnyét elsősorban az egységes belső piacban rejlő lehetőségek növelhetik, ugyanakkor ezek kiaknázását még számos korlát akadályozza. A belső piac fellendítésére és akadályainak megszüntetésére az Európai Bizottság 30 pontból álló javaslatot készített.
Sajtóvisszhang
A média figyelmét is felkeltette az élhető környezet témaköre, a sajtóvisszhang a határ ukrán és magyar oldalán is érzékelhető volt.
Az európai uniós szabadalmi rendszer
Az Európai Unióban a szabadalmi oltalmat jelenleg a tagállamok által kiadott nemzeti szabadalmak vagy az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) által kiadott európai szabadalmak nyújtják.
Tájékoztató napok
A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 második pályázati kiírása programjairól tartanak tájékoztatókat Miskolcon és Nyíregyházán.
A megújuló energiáról
Az EuroClip-EuroKapocs Közalapítvány, az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott, "Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben" című program keretében valósította meg a "Élhető környezetért a magyar-ukrán határtérségben" című projektjét április 1. és augusztus 31. között.
Konferencia Ungváron
Az EuroClip-EuroKapocs Közalapítvány, az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott, "Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben" című program keretében valósította meg a "Élhető környezetért a magyar-ukrán határtérségben" című projektjét április 1. és augusztus 31. között.
Környezetünk védelmében
Az EuroClip-EuroKapocs Közalapítvány, az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott, "Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben" című program keretében valósította meg a "Élhető környezetért a magyar-ukrán határtérségben" című projektjét április 1. és augusztus 31. között.
Az Európai Unió kereskedelempolitikája
A világkereskedelem mintegy egyötödével az Európai Unió a világ legjelentősebb kereskedelmi hatalma, maga mögött hagyva az Egyesült Államokat és Japánt is.
Szuperfelügyelet az EU-ban
A jelenlegi gazdasági válságról sok tárgyalást folytattak és még több javaslat került eddig is az Európai Parlament elé. Egy központi pénzügyi felügyelet kialakítása sem új gondolat. Az viszont, hogy milyen keretek között valósítják meg az Uniós honatyák, csak most derült ki.
Izzó energiák
Szeptember elsejével a 100 wattos után a 75 wattos villanykörtéket is kivonják a forgalomból az Unióban.
Beszámoló
Az Élhető környezetért a magyar-ukrán határtérségben c. projekt keretében a "Középpontban a megújuló energia" c. nemzetközi konferencia beszámolóját adjuk közre az alábbiakban.
Az Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökségről
Vámosi Gábor, az Észak-Alföldi Energia Ügynökség igazgatója tartott előadást az "Élhető környezetért a magyar-ukrán határtérségben" c. konferencián a megújuló energiaforrások terjesztéséről, illetve több energetikai pályázati lehetőségről.
Európai tapasztalatok a megújuló energiáról
Dr. Kovács Ferenc előadásában hallgatták meg a résztvevők a következő tanulmányt, amely az "Élhető környezetért a magyar-ukrán határtérségben" "Középpontban a megújuló energia" c. konferencián hangzott el.
A szilárdhulladék-gazdálkodási programról
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szilárdhulladék-gazdálkodási programjának tapasztalatait az Élhető környezetért a magyar-ukrán határtérségben c. konferencián Kósa Tímea, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Kht. igazgatója részéről hangzott el.
Élhető környezetért a magyar-ukrán határtérségben
EuroClip-EuroKapocs Közalapítvány, az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott, "Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben" című program keretében valósítja meg a "Élhető környezetért a magyar-ukrán határtérségben" című projektjét.
Az élhető környezetért
Az intenzív gazdasági-ipari fejlődés, a növekvő energiafelhasználás az 1970-es évekre egyre nagyobb mértékű környezeti szennyezést eredményezett Európa egész területén.
impresszum | adatvédelem | lap teteje